سه شنبه, ۰۳ شهريور ۱۴۰۵
۱۴:۰۳
معاون وزير صمت: صنعت فولاد در ايران بوميسازي شده است
همزمان با هفته دولت؛ بهرهبرداري از 37 طرح كلان معدن و صنايع معدني با سرمايهگذاري 1.4 ميليارد دلاري
رئيس هيأت عامل ايميدرو با تاكيد بر جايگاه راهبردي فولاد در اقتصاد كشور، گفت: صنايع فولادي ايران بهطور كامل بوميسازي شده و تحريمها نتوانستهاند مانع رشد و توسعه اين صنعت شوند.
محمدمسعود سميعينژاد، معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و رئيس هيات عامل ايميدرو، در نشست با مجموعه فولاد خوزستان كه با حضور سيدمحمد اتابك، وزير صنعت، معدن و تجارت، برگزار شد، اظهار كرد: زنجيره فولاد كشور امروز از ۹۶۰ واحد توليدي و ۶۶۰ معدن تامينكننده مواد اوليه تشكيل شده و ايران با اتكا به اين ظرفيتها در جايگاه دهم توليد فولاد جهان قرار دارد.
وي با اشاره به توسعه ظرفيتهاي توليد فولاد كشور افزود: ظرفيت توليد فولاد ايران به بيش از ۵۵ ميليون تن رسيده است؛ ظرفيتي كه حاصل سرمايهگذاري، توسعه زيرساختها و توانمندي متخصصان داخلي در طول سالهاي گذشته است.
بوميسازي؛ پشتوانه تداوم توليد در شرايط تحريم
رئيس هيأت عامل ايميدرو با بيان اينكه صنعت فولاد كشور در بسياري از بخشها به دانش و توان داخلي متكي است، تصريح كرد: بوميسازي در صنعت فولاد موجب شده است حتي در شرايط تحريم و محدوديتهاي بينالمللي، روند توسعه اين صنعت متوقف نشود.
سميعينژاد ادامه داد: برخورداري از توانمنديهاي فني و مهندسي داخلي همچنين اين امكان را فراهم كرد كه بازسازي واحدهاي آسيبديده در جريان جنگ تحميلي با سرعت انجام شود و اين واحدها مجدداً به مدار توليد بازگردند.
وي افزود: اين تجربه نشان داد كه اتكا به توان داخلي و توسعه ساخت داخل، يكي از مهمترين الزامات پايداري و تابآوري زنجيره معدن و صنايع معدني كشور است.
ناترازي انرژي؛ چالش جدي توليد فولاد
معاون وزير صمت با اشاره به چالش ناترازي انرژي در كشور گفت: ناترازي انرژي طي دوره اخير خسارتهاي قابل توجهي به صنايع، بهويژه صنعت فولاد، وارد كرده است.
وي افزود: با وجود ظرفيت بالاي توليد فولاد در كشور، محدوديتهاي ناشي از تامين انرژي موجب كاهش حدود ۱۰ ميليون تني توليد فولاد در مقاطع اخير شده است؛ موضوعي كه ضرورت برنامهريزي براي تامين پايدار انرژي مورد نياز بخش توليد را بيش از پيش نشان ميدهد.
سميعينژاد تاكيد كرد: تداوم فعاليت و توسعه صنعت فولاد نيازمند تامين پايدار زيرساختهاي انرژي است و بايد بهگونهاي برنامهريزي شود كه ظرفيتهاي ايجادشده در اين صنعت بتوانند با حداكثر توان به توليد و ارزشآفريني بپردازند.
ضرورت حفظ جذابيت سرمايهگذاري در صنعت فولاد
رئيس هيأت عامل ايميدرو همچنين با اشاره به شرايط اقتصادي شركتهاي فولادي و سهامداران اين بخش گفت: سود سهامداران در سال ۱۳۹۹ حدود ۶ درصد بوده است؛ بنابراين طبيعي است صنعتي كه بازدهي آن از سود بانكي پايينتر باشد، نتواند جذابيت لازم را براي سرمايهگذاران ايجاد كند.
وي تاكيد كرد: صنعت فولاد بهعنوان يكي از صنايع مادر كشور، نيازمند تدابير حمايتي و اقتصادي مناسب براي حفظ جذابيت سرمايهگذاري، تداوم توسعه و صيانت از ظرفيتهاي موجود است.
بهرهبرداري از ۳۷ طرح كلان معدني در هفته دولت
سميعينژاد در ادامه از بهرهبرداري ۳۷ طرح كلان در بخش معدن و صنايع معدني كشور طي هفته دولت خبر داد و گفت: اين طرحها با سرمايهگذاري حدود يك ميليارد و ۴۰۰ ميليون دلار به بهرهبرداري ميرسند.
وي افزود: اجراي اين طرحها گام مهمي در مسير توسعه زنجيره ارزش معدن و صنايع معدني، افزايش ظرفيتهاي توليد، ايجاد اشتغال و تقويت زيرساختهاي اين بخش به شمار ميرود.
رئيس هيات عامل ايميدرو خاطرنشان كرد: توسعه متوازن زنجيره معدن و صنايع معدني، تكميل طرحهاي نيمهتمام و بهرهگيري از ظرفيتهاي داخلي، از محورهاي اصلي برنامههاي ايميدرو براي تقويت نقش معدن و صنايع معدني در اقتصاد كشور است.
برگرفته از خبرگزاري ايرنا